Inspiration

Få inspiration til fysiske tiltag, som inviterer til idræt og bevægelse.

Roadshow: Skolen 24/7 - en arrangementsrække for alle, der ønsker at opgradere skolernes fysiske rammer
Flere og flere skoler river hegnene ned og inviterer lokalområde og foreningsliv indenfor efter skoletid. I marts, april og maj 2017 ruller Lokale og Anlægsfonden og Realdania et fagligt roadshow ud fem steder i landet.

Arrangementerne henvender sig til initiativrige skoler, kommuner og foreninger, der står overfor at opgradere deres skoles fysiske rammer, så de tilgodeser både skolebørn og lokalbefolkning.

I fokus er det gode samarbejde, den værdifulde inddragelse og det nytænkende designgreb, som tilsammen skaber de bedste rammer for en levende skole 24/7.

Det sker:

16. marts kl. 14-17: Søndervangskolen, Aarhus (AFHOLDT)

30. marts 14-17: Skanderup-Hjarup Forbundskole, Kolding (AFHOLDT)

4. april kl. 14-17: Vanløse Skole, København (AFHOLDT)

16. maj kl. 14-17: Mosedeskolen, Greve

31. maj kl. 14-17: Stolpedalsskolen, Aalborg

Samtidig med arrangementsrækken kommer en publikation på gaden: Skolen 24/7 – rammer for en aktiv skole'.

Publikationen præsenterer innovative og inspirerende løsninger på, hvordan skolerne kan åbnes og gøres tilgængelige for alle. 15 inspirerende cases, som Realdania og Lokale og Anlægsfonden har støttet, viser, hvordan skolerne kan opgraderes, så de inviterer elever og lokalsamfund til at bruge skolen 24/7.

Hent publikationen på Realdanias hjemmeside

Inspirationskatalog
I inspirationskataloget fra Skole+ kan du læse om muligheder og udfordringer, når skolernes indendørsfaciliteter skal opdateres, så de i højere grad inviterer til bevægelse og idræt. Samtidig giver inspirationskataloget bud på, hvordan den fysiske indretning kan understøtte skolernes samarbejde med foreninger og gøre skolerne til lokalsamfundets samlingspunkt.

Hent inspirationskataloget i pdf

Konference
Den 27. marts 2014 blev kampagnen Skole+ skudt i gang med en konference for landets skoleledere, kommunalpolitikere og kommunale embedsmænd. Konferencen fandt sted på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen var forbeholdt kommunalpolitikere, kommunale embedsmænd og skoleledere. Repræsentanter fra idrætsforeninger havde mulighed for at tilmelde sig sammen med kommunen og skoler.

Hent program for dagen i pdf

Dagens oplæg:

Skole+ - introduktion til ansøgningsvejledning, ved Gitte Mikkelsen, kampagnesekretariatet

Skole+ - introduktion til inspirationskatalog, ved Gitte Mikkelsen, kampagnesekretariatet

Folkeskolereformen - en længere og mere varieret skoledag, ved Arne Eggert, Undervisningsministeriet

Øget bevægelse i skoledagen - men hvordan?, ved Jens Troelsen, Syddansk Universitet

Skole + bevægelse, ved Morten Østergaard, Nørre Fælled Skole

Playmakeren, ved Erik Kristensen, Aalborg Kommune

Fra skoletid til fritid, ved Gitte Andersen, Signal Arkitekter

Oplæg om Institut for idræt og biomekanik, ved Jørgen Povlsen, Syddansk Universitet

Faciliteter til forskellige brugere - hvad og hvordan, ved Laura Munch, Lokale og Anlægsfonden

Oplæg ved Anders Morgenthaler